Pressmeddelande

Nationell Patientenkät mäter regelbundet patientnöjdhet på Sveriges vårdcentraler. Vi har nu fått resultatet som visar ett sammanvägt index på 86,8 av 100, vilket är i topp i Enköping. Områden som mäts är bl a om man är nöjd med vården och behandlingen, om blivit bemött med empati och respekt, om man får träffa samma läkare, om man får besöka oss inom rimlig tid. 

Klicka här för att ta del av resultatet.
Klicka här för att läsa mer om Nationell Patientenkät.       

TBE-vaccinering


Med mobilt bank-ID kan du  boka tid för vaccinering mot TBE och inför resa direkt på hemsidan. Klicka här för att boka. 

Vi bor i ett riskområde för TBE, som är en hjärnhinneinflammation som sprids med fästingar. Länet vi bor i är ett riskområde och sjukdomen har ökat. Därför har Regionen beslutat att barn vaccineras gratis på Kompassen i Enköping. Du som är vuxen kan vaccinera dig hos oss till bra pris. 

Godkänd utbildningsanordnare


Nu är vi av AFA godkända utbildningsanordnare. Det betyder att privata arbetsgivare med kollektivavtal kan få ersättning för utbildningskostnaden när chefer och skyddsombud går kurs hos oss. Passa på att boka era chefer och skyddsombud på arbetsmiljöutbildningar hos oss. Stöder gäller BAM, Organisatorisk och social arbetsmiljö och "Jobba Hållbart!"-föreläsningarna. Nästa BAM-kurs går 28 och 29 april. Mejla oss om du vill veta mer. 

Coronanytt

Från och med nu kan vi erbjuda antikroppstester för covid-19 till kundföretag. Testet utförs med ett stick i armvecket och du har svar inom en vecka. På grund av det rådande kunskapsläget kan dock immunitet inte garanteras. Det finns stöd för att viss immunitet finns efter genomgången covid-19, men hur länge vet man ännu inte. Vi bevakar läget och uppdaterar våra kunder när kunskapsläget förändras. 

Chefens arbetsmiljöansvar

Temat har vait chefens arbetsmiljöansvar, och här kommer några grundläggande föreskrifter och mallar.

Mall arbetsmiljöpolicy

Ledarfrukostar 22 och 23 maj

Vårens frukostmöten samlar ett trettiotal chefer i Enköping och Bålsta. Temat är vad chefen har för arbetsmiljöansvar. Vi går igenom arbetsmiljölagen, Systematiskt arbetsmiljöarbete och organisatorisk och social arbetsmiljö. 


I samband med det erbjuder vi årets BAM-utbildning. Gå flera från samma företag så får ni 10% rabatt på kurskostnaden. Läs mer här.

Klicka här så finner du bilderna som visades på frukosten. 

Tack alla mässbesökare!

Totalt ca 280 personer har blivit vaccinerade mot TBE under vårens två mässor. Ett antal nya kundkontakter har knutits för företagshälsan och gamla kunder har vi kunnat träffa under avslappade och trevliga former! 


Det känns väldigt gott att ha kunnat göra nytta på det här viset och det är alltid roligt att komma ut från mottagningen och träffa människor!  

Tack alla invånare och företagare i Enköping och Bålsta för fyra riktigt trevliga dagar!

Tidbokning via nätet för vaccinationer

Vi lanserar nu vårt tidbokningssystem på nätet för dig som vill vaccinera dig mot TBE, vid resa eller annat behov. Du kan boka tid när det passar dig och behöver inte ringa oss och passa telefon för att bli uppringd. Naturligtvis möter du samma duktiga och trevliga medarbetare som vanligt när du kommer till oss! 


Klicka här om du vill komma till tidbokningen i Enköping. 
Klicka här för att komma till tidbokningen i Bålsta.

Tänk på att vid resevaccin kan det vara bra att vara ute i god tid eftersom det ibland behövs flera "stick" innan du har fullgott skydd. 

Läs mer om TBE-vaccinering här.

Ledarfrukost 24 maj om nya rehabiliteringsreglerna

Ett antal chefer samlades på Park Hotel Astoria i Enköping och fick lyssna till vad reglerna som träder i kraft 1 juli innebär. Vad måste man som arbetsgivare göra? Hur gör man en rehabplan? Vilket stöd och bidrag finns att få? Bilderna finner du i inlägget 7 november om höstens ledarfrukostar. 

Höstens ledarfrukostar har ägt rum!

Sammanlagt 33 chefer och arbetsgivare besökte våra ledarfrukostar under hösten. Temat för året har varit de nya reglerna om arbetsgivarens ansvar för rehabilitering som började gälla 1 juli. Klicka här så finner du bilderna

Vårdcentralen växer!

Enköpingshälsan utökar verksamheten med ytterligare en distriktsläkare. Nu kan vi ge ännu bättre och snabbare vård med endast fasta doktorer i verksamheten. Vårt nya läkarteam är:

  • Burkhard Anders, specialist i allmän medicin.
  • Areknaz Adjemian, specialist i allmän medicin. 
  • Marlene Jonasson, specialist i allmän medicin.
Sedan tidigare har vi bra bemanning i vårt psykosociala team med kurator och psykolog och därmed korta väntetider, samt fysioterapeuter inriktade på smärtrehabilitering.

Du kan nu lista dig dygnet runt med mobilt bank-id här.

Möt oss på Enköpingsmässan och Håbomässan i vår!

Passa på att vaccinera dig och prata hälsa och arbetsmiljö med våra trevliga medarbetare. Eller kom bara förbi och säg hej! 
Enköpingsmässan pågår 19 och 20 april och vi finns i monter 122.
Håbomässan pågår 4 och 5 maj. 

Varmt välkomna!

Ledarfrukost

Ett antal chefer och ledare från Enköpingshälsans kunder möttes för en frukostföreläsning på Best Western Hotel Astoria i Enköping. Vad är sexuella trakasserier? Vilka konsekvenser kan det får för individ och grupp? Vad måste arbetsgivaren göra? Hur kan man jobba förebyggande? Och hur gör man när det har hänt? Frågor som dessa och några andra blev besvarade av leg. psykolog Elin Olsson och organisationskonsult Anna-Lena Karlsdotter.


807