Godkänd utbildningsanordnare


Nu är vi av AFA godkända utbildningsanordnare. Det betyder att privata arbetsgivare med kollektivavtal kan få ersättning för utbildningskostnaden när chefer och skyddsombud går kurs hos oss. Passa på att boka era chefer och skyddsombud på arbetsmiljöutbildningar hos oss. Stöder gäller BAM, Organisatorisk och social arbetsmiljö och "Jobba Hållbart!"-föreläsningarna. Nästa BAM-kurs går 28 och 29 april. Mejla oss om du vill veta mer. 

Coronanytt

Från och med nu kan vi erbjuda antikroppstester för covid-19 till kundföretag. Testet utförs med ett stick i armvecket och du har svar inom en vecka. På grund av det rådande kunskapsläget kan dock immunitet inte garanteras. Det finns stöd för att viss immunitet finns efter genomgången covid-19, men hur länge vet man ännu inte. Vi bevakar läget och uppdaterar våra kunder när kunskapsläget förändras. 

Chefens arbetsmiljöansvar

Temat har vait chefens arbetsmiljöansvar, och här kommer några grundläggande föreskrifter och mallar.

Mall arbetsmiljöpolicy

Ledarfrukostar 22 och 23 maj

Vårens frukostmöten samlar ett trettiotal chefer i Enköping och Bålsta. Temat är vad chefen har för arbetsmiljöansvar. Vi går igenom arbetsmiljölagen, Systematiskt arbetsmiljöarbete och organisatorisk och social arbetsmiljö. 


I samband med det erbjuder vi årets BAM-utbildning. Gå flera från samma företag så får ni 10% rabatt på kurskostnaden. Läs mer här.

Klicka här så finner du bilderna som visades på frukosten. 

Tack alla mässbesökare!

Totalt ca 280 personer har blivit vaccinerade mot TBE under vårens två mässor. Ett antal nya kundkontakter har knutits för företagshälsan och gamla kunder har vi kunnat träffa under avslappade och trevliga former! 


Det känns väldigt gott att ha kunnat göra nytta på det här viset och det är alltid roligt att komma ut från mottagningen och träffa människor!  

Tack alla invånare och företagare i Enköping och Bålsta för fyra riktigt trevliga dagar!

Tidbokning via nätet för vaccinationer

Vi lanserar nu vårt tidbokningssystem på nätet för dig som vill vaccinera dig mot TBE, vid resa eller annat behov. Du kan boka tid när det passar dig och behöver inte ringa oss och passa telefon för att bli uppringd. Naturligtvis möter du samma duktiga och trevliga medarbetare som vanligt när du kommer till oss! 


Klicka här om du vill komma till tidbokningen i Enköping. 
Klicka här för att komma till tidbokningen i Bålsta.

Tänk på att vid resevaccin kan det vara bra att vara ute i god tid eftersom det ibland behövs flera "stick" innan du har fullgott skydd. 

Läs mer om TBE-vaccinering här.

Ledarfrukost 24 maj om nya rehabiliteringsreglerna

Ett antal chefer samlades på Park Hotel Astoria i Enköping och fick lyssna till vad reglerna som träder i kraft 1 juli innebär. Vad måste man som arbetsgivare göra? Hur gör man en rehabplan? Vilket stöd och bidrag finns att få? Bilderna finner du i inlägget 7 november om höstens ledarfrukostar. 

Höstens ledarfrukostar har ägt rum!

Sammanlagt 33 chefer och arbetsgivare besökte våra ledarfrukostar under hösten. Temat för året har varit de nya reglerna om arbetsgivarens ansvar för rehabilitering som började gälla 1 juli. Klicka här så finner du bilderna

Vårdcentralen växer!

Enköpingshälsan utökar verksamheten med ytterligare en distriktsläkare. Nu kan vi ge ännu bättre och snabbare vård med endast fasta doktorer i verksamheten. Vårt nya läkarteam är:

  • Burkhard Anders, specialist i allmän medicin.
  • Areknaz Adjemian, specialist i allmän medicin. 
  • Marlene Jonasson, specialist i allmän medicin.
Sedan tidigare har vi bra bemanning i vårt psykosociala team med kurator och psykolog och därmed korta väntetider, samt fysioterapeuter inriktade på smärtrehabilitering.

Du kan nu lista dig dygnet runt med mobilt bank-id här.

Möt oss på Enköpingsmässan och Håbomässan i vår!

Passa på att vaccinera dig och prata hälsa och arbetsmiljö med våra trevliga medarbetare. Eller kom bara förbi och säg hej! 
Enköpingsmässan pågår 19 och 20 april och vi finns i monter 122.
Håbomässan pågår 4 och 5 maj. 

Varmt välkomna!

Ledarfrukost

Ett antal chefer och ledare från Enköpingshälsans kunder möttes för en frukostföreläsning på Best Western Hotel Astoria i Enköping. Vad är sexuella trakasserier? Vilka konsekvenser kan det får för individ och grupp? Vad måste arbetsgivaren göra? Hur kan man jobba förebyggande? Och hur gör man när det har hänt? Frågor som dessa och några andra blev besvarade av leg. psykolog Elin Olsson och organisationskonsult Anna-Lena Karlsdotter.


Pressmeddelande

Anna-Lena Karlsdotter AB har förvärvat samtliga aktier i Enköpingshälsan AB.

”Anna-Lena Karlsdotter har i tre år arbetat som VD i företaget och jag känner stor tilltro till hennes förmåga att leda företaget mot framtiden.” säger Peter Glaumann, som i enlighet med sin plan har dragit sig ur ägandeskapet.

”Enköpingshälsan kommer att fortsätta sträva efter att stå för god kvalitet för våra kunder och patienter och vara en bra arbetsplats för våra medarbetare.” säger Anna-Lena Karlsdotter

Frågor om ägarbytet besvaras av Anna-Lena Karlsdotter 073-021 32 12 och Peter Glaumann 070-517 12 00.

Samtalsmottagning på Enköpingshälsan

Vi är stolta över att kunna berätta att vi nu har en jättebra och bred kompetens inom området psykisk hälsa. Till vårt psykosociala team kan man vända sig om man:
  • känner sig nere eller deprimerad
  • har ångest, oro eller fobier
  • sover dåligt
  • känner sig stressad
  • är sjukskriven för något
  • behöver verktyg för att hantera en svår livssituation
  • är i kris på grund av någon förlust, t ex skilsmässa
Vi har korta väntetider för samtal och akuta tider varje vecka.

Psykosociala teamet nås på 0171-855 80, knappval 1 för husläkarpatienter, knappval 2 för företagskunder.

807